Budapest Boat Show - 2020

2020. március 12.
Budapest Boat Show Újdonság Pályázatán a hajózáshoz kapcsolódó termék kategória első helyezettje lett az Enterprise Smart Power Dashboard megoldás.

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye 2020. február 27. és március 1. között várja a látogatókat az UTAZÁS kiállítással közösen a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállításon részt vesz a budapesti Enterprise Group dunaújvárosi részlege, az Innovation Center is.

Az Enterprise Group az innovatív technológiák egyik vezető hazai rendszerintegrátora. A vállalat üzletágai komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció, a mérnöki tervezés és termék-életciklus menedzsment, az integrált medikai szoftverfejlesztés, valamint az egyedi fejlesztés és gyártás területén. A cég emellett kiemelt figyelmet fordít az innovációra, egyedi fejlesztések és kutatási-fejlesztési projektek megvalósítására, ennek keretében jött létre az Enterprise Smart Power termékcsalád.

A Budapest Boat Show elkötelezett az innovációk támogatásában, ennek érdekében 2020-ban is folytatja a hét évvel ezelőtt indított Újdonság Pályázat elnevezésű programját, mellyel a hajózáshoz kapcsolódó hazai és külföldi újdonságok és fejlesztések bemutatását kívánja segíteni. Ennek keretében nyerte el az első helyezést a fejlesztésünk. 

A koncepció lényege, hogy az integrált kijelző egy jól átlátható, intuitív felületen biztosítja az egyes rendszerekből származó adatok logikus megjelenítését, így a hajó vezetője számára egyidejűleg jelennek meg a legfontosabb navigációs és energetikai adatok, az aktuális töltöttség mellett megtehető távolság, továbbá egyéb hajózáshoz nélkülözhetetlen környezeti információk (pl. sebesség, szél iránya és erőssége, hullámzás, stb). Az ESP Dashboard lehetővé teszi a jármű követését, távfelügyeletét; az adatok távolról is elérhetőek, illetve riasztások állíthatók be – pl. télen az akku cellák mélykisülése előtt. Ennek köszönhetően a karbantartások tervezhetővé válnak, ezáltal a felügyelt rendszer hasznos élettartama jelentősen javítható.

A kiállítás első napja a csütörtöki Szakmai Nap volt, péntektől vasárnapig pedig a széles nagyközönség számára is látogatható volt a kiállítás, bár érezhetően kevesebben voltak, mint tavaly, mivel akkor már a koronavírus igencsak a küszöbön állt. Standunkon ennek ellenére is szinte folyamatosan voltak látogatók, mind az ESP Dashboard, mind a bemutatott hajók nagy érdeklődésnek örvendtek.

A Budapest Boat Show 2020 során két hajóban is megtekinthető volt az ESP Dashboard; egyrészt a Flaar 5.7e elektronikus munkahajóban, másrészt a Duna 6.1 különleges elektromos hajójában is.

© Enterprise Communications Magyarország Kft.