Rólunk

Az Enterprise Group

Az Enterprise Group az innovatív technológiák egyik vezető hazai rendszerintegrátora. A vállalat üzletágai komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció, a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment, az integrált medikai szoftverfejlesztés, valamint az egyedi fejlesztés és gyártás területén.

A kizárólagosan magyar tulajdonú vállalat 2010-ben a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező Siemens Enterprise Communications Magyarország Kft. felvásárlásával indult, mely kezdetben a jogelődtől örökölt üzleti kommunikációs és rendszerintegrációs szolgáltatást kínált. 2011-től stratégiai átalakulást követően Enterprise Group néven, kibővített portfólióval, új üzletágakkal áll az ügyfelek rendelkezésére.

A cégen belül, az Innovation Center elsősorban az egyedi, kutatási-fejlesztési projektek megvalósításával foglalkozik. Az üzletág által képviselt komplex képességhalmaz demonstrálására jött létre többek között MyArtoo, egy a StarWars világából ismert R2 robot valóság és mérethű klónja, de emellett az üzletág széleskörű tevékenységének eredménye egy már szabadalmaztatott kéztisztaság monitorozó és kontakt fertőzés esélyét csökkentő technológia kidolgozása is.

Enterprise Smart Power

2017 januárjában pályázati forrás felhasználásával kezdtünk el lítium alapú akkumulátor technológiai fejlesztéssel foglalkozni, mely az elektromobilitásban kínál versenyképes energetikai alternatívát. A projekt 2018 végén sikeresen lezárult, piacképes hasznosulása az energiatároló konténer.

2018-ban, együttműködésben a Flaar Performance Sailing-el kezdtük el fejleszteni egy energetikai rendszert, mely a hajózási célú felhasználást célozta meg. Ennek első eredménye a Flaar 5.7e kísérőhajó, melynek energiaellátása már az Enterprise Smart Power akkumulátor-rendszerrel valósult meg. A rendszerhez kapcsolódó dashboard megoldás az elektromos hajózásban egyedülálló módon, a navigációs adatok megjelenítése mellett a rendszer energetikai állapotáról is informálni képes a hajó vezetőjét.

Az ESP koncepciónk fejlesztése során számos új termék és szolgáltatás lehetősége bontakozik ki előttünk, melyek egy része már megvalósított prototípus, míg mások egyelőre még csak a koncepció állapotában vannak. A fejlesztés menetéről és az elérhető termékportfólióról a weboldalunkon nyújtunk tájékoztatást, illetve a Kapcsolat menüpontban kollégáinktól kérhet tájékoztatást.

© Enterprise Communications Magyarország Kft.