Akkumulátor - ESP Pack

A koncepció lényege, hogy az ESP Pack felhasználásával kialakíthatóak legyenek csendes, de a jelenleg elterjedt ólom-savas technológiához képest jelentősen nagyobb menetteljesítményű, illetve sokkal gyorsabban feltölthető vízi járművek.

Jellemzők

Előnyök

Lítium technológia

A hagyományos és jelenleg elterjedt ólom-savas akkumulátorokhoz képest jelentős (~40% -os) tömeg és térfogat csökkenés.

Egyedi, a hajótesthez igazított kompakt forma

Geometria és optimalizált beépítési lehetőségeket nyújt.

Komplex és integrált design

Az akkumulátor és a hozzá szükséges elektronikák egyetlen egységbe integrálva kerülnek beépítésre, így a beépítés és az üzemeltetés nem igényel speciális szaktudást, illetve a megbízhatóság magasabb, mint a részegységekből összeszerelt rendszereknél.

Szabvány megfelelősség és kompatibilitás a beépített CAN következtében

A beépített CAN miatt lehetővé teszi a standard hajózási busz kommunikációt: NMEA2000 és NMEA0183.

Kiemelkedően magas szintű biztonság

Az akkumulátor doboz teljes mértékben védett a por, illetve vízbemerülés ellen (korlátozott ideig, IP67). Akkumulátor rendszer felügyelete belső érzékelő és beavatkozó mechanizmussal került kialakításra.

Szabályozható töltés

A töltőáram felvétele szabályozható – a felhasználó által elérhető szoftveres megoldással - a kiépített parti csatlakozás és az elvárt töltési idő függvényében.

Multifunkciós kijelző

Az integrált kijelző (szoftver és hardver) a beérkező adatok feldolgozásával és elemzésével biztosítja az energetikai adatokon túl a környezeti valamint a navigációs információk megjelenítését is.

Az ESP Pack felhasználásával kialakítható vízi járművek piacképes megoldást jelentenek az alábbi célokra:

  • motoros hajóvezetői képzési célokat biztosító oktató hajók,
  • vízi sportok edzéstámogatói (kísérő hajó) feladatainak ellátására szolgáló vízi jármű,
  • kikötői munkát és strand felügyeletet segítő munkahajók,
  • védett vízterületek (nemzeti parkok, stb.) területén fellépő feladatok (fotózás, védett madarak megfigyelése, stb.) kiszolgálását biztosító speciális járművek.

A lítium alapú akkumulátor technológia biztonságos felhasználásának egyik kulcsa az akkumulátor cellák és a kapcsolódó elektronikák mechanikai védelme. Ennek érdekében az ESP egyedi tervezésű, korrózió és vízálló (IP 67), alumínium tokozással szerelve készül. A fejlesztés során különös gondot fordítottunk az egyszerű és biztonságos szerelhetőségre. Ennek érdekében a burkolati elemek közül külön nyithatóak a bekötési pontokhoz hozzáférést biztosító panelek, illetve a napi, felhasználói célú használatot meghaladó, esetleges diagnosztikai vagy szerviz céllal elérni szükséges belső szerelvények. Egyetlen kisfeszültségű csatlakozón elérhetőek a kommunikációs interfészek és az akkumulátor által biztosított másodlagos tápfeszültség (12VDC). A panelek nyitása (csavarok és fedlap eltávolítása) esetén automatikus védelem gondoskodik a rendszer belső áramtalanításáról, biztosítva ezzel a magas szintű érintésvédelmet. A minőségi csatlakozó szerelvények biztosítják a hibátlan elektromos csatlakozást és megakadályozzák a környezeti viszonyokból eredő felületi korrózió kialakulását.

A fejlesztés további menetéről és az elérhető termékportfólióról a weboldalunkon nyújtunk tájékoztatást, illetve a Kapcsolat menüpontban kollégáinktól kérhet tájékoztatást.

© Enterprise Communications Magyarország Kft.