Enterprise Smart Power - Az E-mobilitásról másképpen

25 November 2021
2021-ben már kilencedik alkalommal került sor AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításra a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az eseményen csaknem 100 kiállító és többezer látogató vett részt.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás célja, hogy találkozási pontot biztosítson a járműgyártás valamennyi hazai és nemzetközi beszállítója és szolgáltatója számára. Ezen találkozások és a tárgyalások során létrejövő együttműködések talán még sosem voltak olyan fontosak az iparágban, mint napjainkban, hiszen a jelenleg zajló átalakulások közepette elengedhetetlen, hogy a vállalatok megőrizzék, erősítsék a beszállítói láncban megszerzett pozíciójukat, esetleg új szereplőként lépjenek be erre a piacra.

Az Enterprise Smart Power nem kiállítóként vett részt az eseményen, hanem a KFI_16-1-2016-0031 azonosítószámú „Nagykapacitású lítium- vas-foszfát (LiFePO4) akkumulátorok intelligens cellavezérlő rendszerének kifejlesztése és gyártásra való előkészítése, elsődlegesen elektromos járművekben való felhasználásra” című pályázatunk eredményeinek bemutatása volt a cél, illetve új hazai és nemzetközi üzleti partnerek megismerése.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY hagyományosan nemcsak a szakmai érdeklődők, hanem az üzleti döntéshozók terepe is. Valószínűleg az elmúlt két év gazdasági nehézségei miatt volt a szokásosnál is nagyobb aktivitás a MAGE, a MAJOSZ és a HIPA által rendezett B2B Beszállítói Fórumon: a kiállítás ideje alatt csaknem 170 üzleti megbeszélést bonyolított az 55 beszállító és 14 integrátor (beszerző) vállalat.

A kiállítás ideje alatt került megrendezésre „Az E-mobilitásról másképpen VI.” Konferencia (Kamarai szakmai továbbképzés a Gépészeti, az Elektrotechnikai és Épületvillamossági, az Energetikai és a Közlekedési Tagozatok szakmagyakorlói számára). A helyszíni kiállítást idén a szervezők virtuális kiegészítéssel bővítették, így a kiállítók a hagyományos, fizikai térben megvalósuló kiállítás mellett online is csatlakozhattak az eseményhez, így a konferenciához is. A konferencián fontos szerepet kapott az akkumulátorstratégia bemutatása, a fenntartható energiaforrások és tárolás lehetősége, valamint a hazai akkumulátorfejlesztés és gyártás is, így az Enterprise Smart Power képviseletében Járai Tamás csatlakozott a konferenciához, hogy további együttműködési lehetőségeket és kapcsolódási pontokat találjon a fejlesztés és a hazai e-mobilitás képviselői között.

Az Enterprise Smart Power Pack egy intelligens akkumulátor rendszer elektromos járművekben való felhasználásra. Fejlesztésünk bármely elektromos járműgyártó számára komplex megoldást nyújt a lítium alapú akkumulátor technológia felhasználására, legyen szó akár elektromos hobbiautóról, elektromos meghajtású vízi járműről vagy golfautóról. Az akkumulátor és a hozzá szükséges elektronikák egyetlen egységbe integrálva kerülnek beépítésre, így a beépítés és az üzemeltetés nem igényel speciális szaktudást, illetve a megbízhatóság magasabb, mint a részegységekből összeszerelt rendszereknél.

Az ESP Dashboard lényege, hogy az integrált kijelző egy jól átlátható, intuitív felületen biztosítja az egyes rendszerekből származó adatok logikus megjelenítését, így a hajó vezetője számára egyidejűleg jelennek meg a legfontosabb navigációs és energetikai adatok, az aktuális töltöttség mellett megtehető távolság, továbbá egyéb hajózáshoz nélkülözhetetlen környezeti információk (pl. sebesség, szél iránya és erőssége, hullámzás, stb). Az ESP Dashboard lehetővé teszi a jármű követését, távfelügyeletét; az adatok távolról is elérhetőek, illetve riasztások állíthatók be – pl. télen az akku cellák mélykisülése előtt. Ennek köszönhetően a karbantartások tervezhetővé válnak, ezáltal a felügyelt rendszer hasznos élettartama jelentősen javítható.

© Enterprise Communications Magyarország Kft.